Studiu de caz: ALOPECIE AREATA

Studiu de caz: ALOPECIE AREATA

Alopecia areata este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr, provocând căderea părului în porțiuni rotunde.  Aceasta poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă, sex sau rasă, deși majoritatea cazurilor se dezvoltă înainte de vârsta de 30 de ani.

Există comparații între alopecia areata și vitiligo, o boală autoimună a pielii în care organismul atacă celulele producătoare de melanină, ducând la pete albe. Cercetările sugerează că aceste două afecțiuni pot împărtăși o patogeneză similară, cu tipuri similare de celule imunitare și citokine care conduc bolile și factorii de risc genetici comuni.

Cauze

Afecțiunea apare atunci când celulele albe din sânge atacă celulele din foliculii de păr, determinându-le să se micșoreze și să încetinească dramatic producția de păr. Nu se știe exact ce determină sistemul imunitar al organismului să țintească foliculii de păr în acest fel.

Deși oamenii de știință nu sunt siguri de ce apar aceste schimbări, se pare că genetica este implicată, deoarece alopecia areata este mai probabil să apară la o persoană care are un membru apropiat al familiei cu boala. Una din cinci persoane cu boala are un membru al familiei care a dezvoltat si alopecia areata.

Alte cercetări au descoperit că multe persoane cu antecedente familiale de alopecie areata au, de asemenea, antecedente personale sau familiale de alte tulburări autoimune, cum ar fi atopia, o tulburare caracterizată printr-o tendință de a fi hiperalergice, tiroidite și vitiligo.

Tratament 

Cea mai comună formă de tratament a alopeciei areata este utilizarea corticosteroizilor, medicamente antiinflamatoare puternice care pot suprima sistemul imunitar. Acestea sunt de obicei administrate prin injecții locale, aplicare topică de unguent sau pe cale orală.

Alte medicamente care pot fi prescrise care fie promovează creșterea părului, fie afectează sistemul imunitar includ Minoxidil, Anthralin, SADBE și DPCP. Deși unele dintre acestea pot ajuta la re-creșterea părului, ele nu pot împiedica formarea de noi pete chelie.

Ce este de făcut? Există o soluție alternativă și naturală!

Contrar opiniei generale a medicilor care nu recomandă “să umblăm la imunitate” în cazul bolilor autoimune, deși în multe situații recomandă imunosupresia, soluția o reprezintă imunomodularea. Aceasta realizează o echilibrare care duce la o scădere a imunității având ca rezultat reducerea simptomatologiei specifice și nespecifice. De asemenea, pe parcurs se poate reduce consumul de medicamente antiiflamatorii, se poate încetini evoluția bolii și chiar se poate obține remisia.

OVOIMUNO sunt suplimente nutritive naturale cu imunoglobuline Y bioactive, care au efect imunomodulator și care realizează echilibrarea funcției imunitare. Acestea acționează la nivelul intestinului subțire în mod natural și reglează activitatea ganglionilor limfatici atașați (GALT), care reprezintă 70-80% din sistemul imunitar.

STUDIU DE CAZ ALOPECIE AREATA - Adolescent 15 ani - administrare  OvoIMUNOhelp Fight Stress 

❗ Alopecia areata diagnosticată august 2021 dar și o rinită alergică mai veche.

❗ A urmat tratament alopat până în decembrie 2021 fără rezultat. Din decembrie a început și tratament homeopat.

❗ A început administrarea de OvoIMUNOhelp Fight Stress la sfârșitul lunii ianuarie conform indicațiilor din prospect.

❗ În februarie au apărut primele fire de păr și la sfârșitul lui martie după 2 luni de administrare unele zone s-au acoperit complet. 

După primele 2 luni de echilibrare imunitară s-a continuat administrarea de  OvoIMUNOhelp Fight Stress ținând cont de greutatea corporală 

❗ În iunie doar 2 zone, cele mai extinse nu erau acoperite complet de păr

❗ A administrat până la sfârșitul lunii  august până când zonele afectate s-au acoperit complet cu păr.

Concluzia: 

✅ După începerea administrării de OvoIMUNOhelp Fight Stress în aproximativ o lună părul a început să crească. 

✅ După 6 luni și jumătate de administrare neîntreruptă zonele afectate s-au acoperit complet cu păr.

✅ Alopecia areata este în remisie de 3 luni de zile. Și bonus rinita alergică nu a mai creat probleme pe perioada administrării OvoIMUNOhelp Fight Stress.

✅ În vară a susținut examenele de evaluare națională. Acesta este un aspect foarte important având în vedere solicitarea, efortul intelectual și stresul emoțional.

Ovoimuno prin conținutul de factori imunomodulatori, imunoglobuline Y, lizozim și toți factorii biologici activi realizează echilibrarea funcției imunitare și pot reduce simptomatologia specifică și nespecifică. Astfel se poate încetini evoluția bolii și chiar obținerea remisiei.

⭐⭐⭐⭐⭐

De asemenea, mai jos puteți vedea rezultatele altor studii de caz obținute în urma administrării Ovoimuno:

Detalii suplimentare despre Ovoimuno puteți afla și de pe canalul nostru de Youtube:

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!