OVOIMUNO o terapie complementară în Bolile Inflamatorii Intestinale

OVOIMUNO o terapie complementară în Bolile  Inflamatorii Intestinale

Bolile inflamatorii intestinale se referă la un grup de afecțiuni ale sistemului digestiv, care au inflamația ca principal simptom. Acestea sunt mai frecvente în țările dezvoltate și au incidență egală pe sexe. Apar la orice vârstă, însă mai frecvent la tineri în jurul vârstei de 15-35 de ani și la persoane cu vârsta de 55-65 ani.

Etiologia bolilor inflamatorii intestinale nu este cunoscută, din această cauză bolile sunt considerate idiopatice - ale căror cauze nu se cunosc. Un agent necunoscut sau o combinație de factori afectează sistemul imunitar al organismului. Rezultatul constă într-o reacție inflamatorie la nivelul tractului intestinal, care nu poate fi menținută sub control. Ca urmare a acestei reacții, peretele intestinal este deteriorat, determinând diaree sanguinolentă și dureri abdominale.

Pricipalele boli inflamatorii intestinale sunt colita ulceroasă și boala Crohn.

Colita ulceroasă se manifestă la nivelul intestinului gros, iar boala Crohn poate implica orice parte a tractului digestiv, de la gură până la anus, dar frecvent se manifestă în zona intestinului subțire sau a colonului.

Când inflamatia este severă se consideră că afecțiunea se află într-un stadiu activ, iar manifestările sunt evidente. Când gradul de inflamație este scăzut, bolnavul nu prezintă simptome, boala se afla în remisie.

Se consideră că factori genetici, imunologici, infecțioși și psihologici sunt implicați în apariția bolilor inflamatorii intestinale. Cu toate acestea factorii declanșatori încă nu au fost identificați. Poate fi vorba despre un răspuns imun la un antigen, de exemplu, proteina la laptele de vacă sau un proces autoimun. 

Deoarece tubul digestiv este expus frecvent agenților care provocă reacții imune, abordările recente consideră că, acest proces are loc deoarece organismul eșuează în încercarea de a declanșa răspunsuri imune normale.

Simptome

Întrucât boala inflamatorie intestinală este o boală cronică, simptomele pot varia de la ușoare până la severe și în general depind de partea tractului intestinal afectată. Acestea pot include: dureri abdominale, diaree sanguinolentă, incontinență fecală, febră, scăderea apetitului, anemie (ca urmare a sângerărilor), pierdere în greutate.

Complicațiile bolii inflamatorii intestinale includ:

  • sângerare abundentă la nivelul zonei afectate;
  • perforație (ruptură) de intestin;
  • strictură și obstrucție. 

La persoanele care manifestă boala Crohn, stricturile sunt de natură inflamatorie și se pot vindeca în urma tratamentului medical. Stricturile fixe sau fibroase ar putea necesita intervenția chirurgicală  sau endoscopică pentru ameliorarea ocluziei. În colita ulceroasă, stricturile colonului se presupune că sunt maligne (canceroase):

  • megacolonul toxic (dilatarea acută, non-obstructivă a colonului) este o complicație a colitei ulceroase care necesită intervenție chirurgicală de urgentă, deoarece viața pacientului este pusă în pericol.
  • malignitatea - riscul apariției cancerului de colon în colita ulceroasă începe să crească semnificativ după 8 - 10 ani de la diagnosticare. Riscul apariției cancerului determinat de boala Crohn este același ca și în cazul colitei ulceroase în special la nivelul intestinului subțire.

Complicații extraintestinale

Persoanele cu boli inflamatorii intestinale pot suferi de artrită, boli de piele, inflamații oculare, afecțiuni hepatice, boli renale și scăderea densității osoase. Dintre toate complicațiile extraintestinale, artrita este cel mai frecvent întâlnită. Deseori, simptome comune ale ochilor și pielii se manifestă concomitent cu bolile intestinale inflamatorii.

Tratament 

Tratamentul este instituit de o echipă de medici formată din medicul de familie, medicul gastroenterolog și eventual un chirurg. Scopul principal al tratamentului este de a vindeca inflamația. Sunt importante dieta, stilul de viață, stresul, fumatul și consumul de medicamente pentru alte afecțiuni.

Tratamentul medicamentos contribuie la ameliorarea inflamației, în special medicamentele antiinflamatorii- sulfasalazina, corticosteroizi, dar și supresoare ale sistemului imunitar- azatioprina, mercaptopurina.

Eficientă este și administrarea unui antibiotic de genul metronidazolului pentru a distruge germenii din intestine, mai ales dacă pacientul suferă de boala Crohn.

Alte medicamente ce pot fi recomandate: antidiareice, laxative, analgezice.

În cazul apariției simptomelor severe (diaree, febră, vărsături, etc.), bolnavul trebuie internat în spital pentru administrarea unui tratament cu fluide speciale și medicamente, care vor fi administrate intravenos.

Colita ulcerativă se poate agrava atât de puternic încât acțiunea medicamentelor să devină nesemnificativă și se recurge la intervenție chirurgicală pentru ablația totală sau parțială a colonului.

Prevenire

Regimul alimentar poate ameliora simptomele, mai ales inflamația, la persoanele care suferă de colită ulcerativă sau boala Crohn. Cu toate acestea, științific nu s-a demonstrat că evitarea sau consumul preponderent al unui produs alimentar reduce sau declansează crizele de durere specifice bolilor intestinale inflamatorii.

Renunțarea la fumat este singurul lucru care ameliorează simptomele persoanelor cu boala Crohn. Conform studiilor există o relație strânsă între numărul de țigări fumate și gravitatea crizelor specifice bolii Crohn. Chiar si trecerea la fumatul ocazional este eficient pentru ameliorarea simptomelor acestei afecțiuni.

Ce este de făcut? Există o soluție alternativă și naturală!

Contrar opiniei generale a medicilor care nu recomandă “să umblăm la imunitate” în cazul bolilor autoimune, deși în multe situații recomandă imunosupresia, soluția o reprezintă imunomodularea. Aceasta realizează o echilibrare care duce la o scădere a imunității având ca rezultat reducerea simptomatologiei specifice și nespecifice. De asemenea, pe parcurs se poate reduce consumul de medicamente, se poate încetini evoluția bolii și chiar se poate obține remisia.

OVOIMUNO sunt suplimente nutritive naturale cu imunoglobuline Y bioactive, care au efect imunomodulator și care realizează echilibrarea funcției imunitare. Acestea acționează la nivelul intestinului subțire în mod natural și reglează activitatea ganglionilor limfatici atașați (GALT), care reprezintă 70-80% din sistemul imunitar.

Prin administrarea de OVOIMUNO  au fost obținute rezultate în cazuri de tiroidite, boala celiacă, poliartrite reumatoide, psoriazis, pitiriazis, diabet tip 1, scleroză multiplă, lupus sistemic, miastenia gravis, alopecie areata.

În continuare vă expunem rezultatele obținute în urma administrării OVOIMUNO pentru Chron și pentru colită ulcerativă.

STUDIU DE CAZ BOALĂ INFLAMATORIE INTESTINALĂ – CROHN - Adolescent 16 ani - administrare  OvoIMUNOhelp Fight Stress

❗Diagnosticat în Martie 2022 prin examen biopsic, clinic și laborator valoarea calprotectin 2088 µg/g.

 Teste specifice de laborator efectuate la începutul lunii mai 2022:

  • lactoferină în materii fecale 100µg/ml limita normală <7,2
  • calprotectina în materii fecale 2791 µg/g limita normală <50 în creștere de la testarea anterioară
  • zonulin 132 limita normală <101 ng/g
  • hemoragii oculte prezente, anemie, sideremie
  • VSH 22 limita normală <10
  • CRP 0,97 limita normală <0,5
  • alergii la câteva plante și fungi
  • dislipidemii

Tablou clinic: scaune apoase, stări de oboseală, anemie, stări de depresie, pierdere în greutate aproximativ 13 kg. Restricții alimentare pentru: lactoză, gluten, fructe/legume crude, sucuri/băuturi acidulate, fast food.

Tratament medicamentos: salofalk 2g/zi, vitamina D, Fe, probiotic Pro Combo și Modulen de la începutul lunii Mai 2022.

În data de 25.05.2022 a început administrarea de OvoIMUNOhelp Fight Stress prin cura de imunizare de 2 luni.

✅ După aproximativ o lună și jumătate la 6 Iulie, ne comunică că scaunele sunt normale, a putut diversifica alimentația( inclusiv legume si fructe proaspete), stabilizat emoțional. 

✅ Dintre analizele de laborator: calprotectina a scăzut de la 2791 la 2080, lactoferina de la 100 la normal, zonulin de la 132 la 118.

✅ Cura cu Ovoimuno s-a încheiat 25 Iulie, aproximativ. Testele noi din August arată calprotectina la 739, valoarea inițială a fost 2791.

Clinic stabilizat și continuă doar cu medicația alopată.

Am recomandat continuarea administrării Ovoimuno sau reluarea curei după maximum două luni de pauză, dar aceasta nu a fost respectată.
 
❗În Noiembrie la testarea calprotectinei s-a constatat creșterea valorii acesteia de la 739 la 1120, clinic încă stabil sub tratament alopat, fără Ovoimuno.
 
La inceputul lunii Decembrie reia administrarea de OvoIMUNOhelp Fight Stress 
 
✅ La sfârșitul lunii Ianuarie 2023, după a doua cură mama ne comunică “arată bine, nu are dureri, rar scaune mai puțin consistente, nu a mai răcit deși mai tot timpul anului răcea, nu numai iarna, fața i s-a curățat de acnee”
 
Continuă administrarea cu 12g pe zi și va monitoriza în continuare cu medicul curant parametrii inflamației intestinale.
 
A reluat testele după terminarea celei de-a doua cure la începutul lunii februarie:
✅ Calprotectina de la 1120 a scăzut la 514, VSH-ul s-a normalizat, PCR de la 0.97 la 0,67 – aproape de valoarea normală 0.5, fără anemie .
✅ Parametrii inflamatori retestați sunt în scădere sau în limite normale.
 
Continuă administrarea cu 12g pe zi și monitorizarea cu medicul curant până la normalizarea parametrilor inflamatori.
 
O mențiune importantă, medicul curant nu a fost de acord cu administrarea Ovoimuno dar mama a ales să-l folosească și s-a convins de eficiența imunoglobulinelor Y.
 
Concluzia
 
Imunoglobulinele Y din Ovoimuno acționează la nivel intestinal având capacitatea de a reduce inflamația, lucru demonstrat de testele de laborator .
 
Sub administrare tratament alopat plus Ovoimuno în 2 luni de zile s-a echilibrat clinic, fizic, psihic, a putut diversifica alimentația. Trei teste successive pentru calprotectină a aratat reducerea inflamației: 2791, 2080 și 739.
 
Sub tratament alopat timp de 3 luni fără Ovoimuno calprotectina a început să crească din nou. Studiile ne spun că imunoglobulinele sunt active încă 2 luni de la întreruperea administrării, aceasta fiind justificarea pentru care recomandăm reluarea curelor după maximum 2 luni.
 
Mai mult în cazul bolilor cu componentă autoimună, se recomandă administrarea neîntreruptă a imunoglobulinelor Y - Ovoimuno până la obținerea remisiei.
 
După obținerea remisiei, se recomandă monitorizarea periodică mai ales prin teste de laborator specifice care ne pot indica ca și în cazul de mai sus că lucrurile se înrăutățesc și trebuie să intervenim pentru echilibrarea imunității.
 
În acest caz după o singură cură de 2 luni situația s-a stabilizat din punct de vedere fizic, psihic dar testele de laborator ne indicau ca inflamația este încă acolo și trebuia să continue cu administrarea de Ovoinuno dar s-a întrerupt. După 3 luni de pauză inflamația a început să crească.
 
OVOIMUNO prin imunoglobulinele Y are acțiune probiotică eficientă, ajută la refacerea microflorei intestinale, reduce inflamația intestinală și reduce permeabilitatea intestinului.
 
Numeroasele studii de caz ne demonstrează acțiunea probiotică, antiinflamatorie, imunomodulatoare, antiinfecțioasă a imunoglobulinelor Y.
 

STUDIU DE CAZ BOALĂ INFLAMATORIE INTESTINALĂ - COLITĂ ULCERATIVĂ - Copil 11 ani - administrare  OvoIMUNOhelp Junior 

❗Diagnosticat în 2019, a urmat tratamentul alopat fără rezultate 2019 - 2022.

❗Propunere de tratament imunosupresor.

Din ultima scrisoare medicală Noiembrie 2022 avem istoricul :

  • Iunie -Iulie 2019 episoade acute de enterocolite, tratamente prelungite cu antibiotice starea s-a înrăutățit, internare în august, scaune cu sânge. 
  • Biopsii – diagnostic de pancolită activă și toxina A și B Clostidoides pozitiv
  • Transferat la alt spital, tratament August și Septembrie cu vamcomicină și metronidazole
  • În ianuarie 2020 diagnostic de RCUH- rectocolită ulcero-hemoragică a început tratament de inducție cu Medrol - a dat sevraj și a fost oprită administrarea, la fel s-a oprit și administrarea de salofalk și Imuran.

În intervalul 2020-2022 au fost recăderi dar nu a mai fost nevoie de internare.

❗În aprilie 2022 s-a declanșat purpura Henoch-Schonlain - boală autoimună, și s-a mai grefat și un Norovirus - enterită virală, tratament cu Medrol și situația s-a înrăutățit .

Povestea este lungă mai multe internări de urgență – două în 2022 cu tratament cu corticoizi, antibiotice care au reușit să stabilizeze pentru o mică perioadă de timp. Infecția cu Clostridium revine Iulie 2022 se administrează din nou vancomicină 10 zile. 

La recăderi mama administra salofalk.

Când a cerut consiliere la noi, simptomatologia revenise mama ne-a comunicat că nu știe ce să mai facă pentru că de aproape 4 ani nu reusește să rezolve problema și următoarea etapă ar fi imunosupresia – cu efecte secundare devastatoare asupra organismului - de fapt au încercat în ianuarie 2020 și nu a putut tolera medicamentul.

În data de 8 Decembrie 2022, a început administrarea de OvoIMUNOhelp Junior cu 3g/zi. Având în vedere contextul clinic și greutatea corporală a fost recomandată doza de adult. 

✅ La 13 Decembrie mămica ne comunică că s-au mai rărit scaunele dar tot cu sânge și fără apetit. La 19 Decembrie nu mai face cu sânge/ păstos.

✅ La 03.01.2023 scaunul este normal și se administrează  12g /zi . 

Continuă administrarea și la controlul efectuat la începutul lunii Februarie.

✅ Copilul este stabilizat clinic, proteina C reactivă a revenit în parametrii normali – inflamația a scăzut.

În paralel se administrează salofalk 3 g/zi.

Concluzia 

✅  După aproape 4 ani de tratament alopat, în care următoarea etapă ar fi fost tratamentul imunosupresor, în mai puțin de 30 de zile cu OvoIMUNOhelp Junior s-a reglat scaunul, inclusiv s-a oprit hemoragia digestivă.

✅ La consultul periodic de la începutul lunii februarie 2023, după 3 luni de Ovoimuno pacientul este clinic bine. Inflamația a dat înapoi și a fost programat la control după 3 luni. De obicei, controlul era lunar având în vedere evoluția tratamentul imunosupresiv nu mai este luat în discuție.

După 4 ani de probleme, internări, infecții, tratamente agresive, declanșarea unei boli autoimune soluția a fost imunoglobulina Y din Ovoimuno care a stabilizat copilul în 90 de zile.

Problema nu este rezolvată dar se poate rezolva, se poate obține și menține remisia. Administrarea de Ovoimuno trebuie continuată până la remisie, când toți parametrii inflamatori sunt aduși în limite chiar dacă clinic pacientul se simte bine.

❗❗❗Monitorizarea împreună cu medicul curant este esențială❗❗❗

Ovoimuno are capacitatea de a reduce procesele inflamatorii intestinale, capacitate demonstrată atât de rezultatele clinice dar și rezultatele testelor de laborator, din studiile noastre de caz.

 

Ovoimuno prin conținutul de factori imunomodulatori, imunoglobuline Y, lizozim și toți factorii biologici activi realizează echilibrarea funcției imunitare și pot reduce simptomatologia specifică și nespecifică. Astfel se poate încetini evoluția bolii și chiar obținerea remisiei.

Rezultatele vorbesc de la sine și pe parcursul a patru ani de activitate, au fost obținute rezultate în controlul bolilor autoimune începând cu cazuri de psoriasis, tiroidite, boala celiacă, poliartrite reumatoide, diabet tip 1, scleroză multiplă, lupus sistemic, miastenia gravis, alopecie areata, pemfigus vulgar buccal, boală Crohn ș.a. Este nevoie de timp în cazul bolilor autoimune și de încredere!

Mai jos puteți vedea rezultatele altor studii de caz obținute în urma administrării Ovoimuno:

Detalii suplimentare despre Ovoimuno puteți afla și de pe canalul nostru de Youtube:

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!