Miastenia gravis este o afecțiune cronică de tip autoimun, manifestată prin oboseală musculară marcată, ca urmare a interferării autoanticorpilor în procesul de transmitere neuromusculară. Aceasta poate să apară la orice vârstă, însă anumite categorii sunt preferențiale.
Tabloul clinic este unul variat, iar tratamentul este preponderent simptomatic, întrucât se crede că nu este posibilă vindecarea completă de această boală.
Cauze
În miastenia gravis, afectarea musculaturii se produce printr-un mecanism de tip autoimun. Organismul produce anticorpi care se interpun între componentele plăcii motorii (joncțiunea neuromusculară - legătura dintre nerv și fibra musculară) și fie distrug, fie blochează receptorii acetilcolinei, neurotransmitatorul responsabil pentru transmiterea informației nervoase către structurile musculare și producerea contracției.
Motivul exact pentru care începe o producție de autoanticorpi de asemenea anvergură nu a putut fi elucidat complet. Se consideră că nu este nici de cauza genetică, nici infecțioasă (boala nu este transmisibilă).
Tratament
Tratamentul este adaptat nevoilor fiecărui pacient în parte. Astfel, înainte de a se institui orice schemă terapeutică, se va ține cont de mai multe aspecte:
- Vârsta curentă a pacientului;
- Gradul de severitate a afecțiunii;
- Modul de evoluție a bolii până la momentul diagnosticului;
- Prezența sau absența altor patologii;
- Gradul de acceptare a unor tipuri de tratamente (ex: refuzul tratamentului chirurgical);
- Preferința personală a pacientului (atunci când acest lucru este posibil).
Întrucât miastenia gravis este o boală cronică ce nu poate fi vindecată, scopul tratamentului este acela de a-i diminua simptomatologia și de a îmbunătăți calitatea vieții per total. Astfel, principalele opțiuni terapeutice includ:
- Tratamentul medicamentos - schemă poate fi compusă din anticolinesterazice (inhibitori de colinesterază), corticosteroizi sau imunosupresoare;
- Terapia intravenoasă - poate consta în plasmafereză (procedeu de filtrare a plasmei asemănător dializei), administrarea de imunoglobuline (scad procesul autoimun) sau de anticorpi monoclonali (de ultimă intenție);
- Tratamentul chirurgical - se optează pentru intervenția chirurgicală în cazul persoanelor cu miastenia gravis produsă ca urmare a unei tumori la nivelul timusului.
Indiferent de schema terapeutică pentru cre se optează, este important de reținut că orice tratament trebuie completat de un stil de viață sănătos. De asemenea, reducerea pe cât de mult posibil a numărului de factori agravanți poate influența pozitiv evoluția bolii.
Ce este de făcut? Există o soluție alternativă și naturală!
Contrar opiniei generale a medicilor care nu recomandă “să umblăm la imunitate” în cazul bolilor autoimune, deși în multe situații recomandă imunosupresia, soluția o reprezintă imunomodularea. Aceasta realizează o echilibrare care duce la o scădere a imunității având ca rezultat reducerea simptomatologiei specifice și nespecifice. De asemenea, pe parcurs se poate reduce consumul de medicamente antiiflamatorii, se poate încetini evoluția bolii și chiar se poate obține remisia.
OVOIMUNO sunt suplimente nutritive naturale cu imunoglobuline Y bioactive, care au efect imunomodulator și care realizează echilibrarea funcției imunitare. Acestea acționează la nivelul intestinului subțire în mod natural și reglează activitatea ganglionilor limfatici atașați (GALT), care reprezintă 70-80% din sistemul imunitar.
STUDIU DE CAZ MIASTENIA GRAVIS - Pacienta 35 ani - administrare OvoIMUNOhelp Fight Stress timp de 9 luni
În momentul în care pacienta a descoperit suplimentele Ovoimuno pacienta ne-a declarat următoarele:
“Boala a debutat în 2000 cu formă bulbară - pleoape căzute, dificultăți la vorbit și înghițit. Nedepistată a avansat și în 2002 s-a generalizat până paralizie completă. În 2002 am ajuns la Fundeni, unde am fost diagnosticată cu miastenia gravis. După 4 luni de tratament în spital am fost operată de timus și stabilizată. Am plecat acasă cu tratement cu 32 mg de medrol cu indicația să ajung la 8 mg, fiind doza ideală recomandată de întreținere. Niciodată nu am putut ajunge la această doză, cum ajungeam la 16 mg, intram în puseu sever, fiind nevoie de terapie intensivă. În toți acești ani aveam minim 2 internări pe an în spital în puseu. Din 2020 medicul curant mi-a recomandat și imuran deoarece cortizonul (medrolul) nu mai făcea față.”
Starea pacientei înainte de a începe tratamentul cu Ovoimuno:
❗ Miastenia gravis a debutat în anul 2000.
❗ În 2002 s-a generalizat până la paralizie completă. A fost diagnosticată în spital si a avut nevoie de tratament în spital timp de 4 luni.
❗ A urmat urmat operația de timus și stabilizarea
❗ A urmat tratament permanent cu medrol cu doza de 32 de mg cu recomandarea medicului de a o reduce treptat la 8mg.
❗ Doza de medrol nu a putut fi redusă niciodată deoarece pecianta intra ân puseu sever, fiind nevoie de terapie intensivă.
❗ În ultimii 20 de ani pacient avea minim 2 internări pe an în spital cu puseu.
❗ Din 2020 medicul curant a recomandat administrarea de imuran deoarece cotizonul (medrolul) nu mai făcea față.
La începutul anului 2022 pacienta a început administrarea de Ovoimuno:
După 9 luni de administare de Ovoimuno pacienta a revenit cu următorul feedback:
”Suplimentelele Ovoimuno le iau de 9 luni, s-au simțit primele îmbunătățiri la 5-6 săptămâni, de la începerea administrării. De 6 luni am ajuns la doză de 8 mg de medrol și sunt foarte bine, ca un om normal (chiar dacă nu prea știu cum este un om normal având miastenie de 23 de ani, aveam 13 ani când a debutat). Scorul QMG care evaluează și indică funcționalitatea musculaturii, de la 9 a scăzut la 3 și consider că ar fi putut fi chiar 0 – adică maximum dar există un factor stresor personal. Acum obiectivul este să mă stabilizez pe o doză de 4 mg, dar am o mică teamă și vreau să mai iau 2-3 luni 8 mg. În ultimul an nu a mai fost nevoie de spitalizare. Pe lângă faptul că m-a ajutat în miastenie, părul care era foarte rar și ars de la imuran și-a revenit, unghiile și pielea arată mult mai bine.”
Concluzia:
✅ După începerea administrării de OvoIMUNOhelp Fight Stress în aproximativ 5-6 săptămâni s-au simțit primele îmbunătățiri.
✅ După 3 luni de administrare de OvoIMUNOhelp Fight Stress a reușit să scadă doza de medrol la 8 mg fără a mai intra în puseu.
✅ În ultimul an nu a mai fost nevoie de spitalizare.
✅ Scorul QMG care evaluează și indică funcționalitatea musculaturii, de la 9 a scăzut la 3 și ar fi putut fi chiar 0 dacă nu exista un factor stresor personal.
✅ După 9 luni de administrare miastenia gravis este în remisie, dar pacienta nu renunță la administrarea Ovoimuno deoarece se simte foarte bine cu el și administrează o doză de întreținere de 9g pe zi, doză stabilită chiar de ea.
✅ BONUS: Părul care era foarte rar și ars de la imuran și-a revenit, unghiile și pielea arată mult mai bine.
Experiența acumulată, în toate studiile de caz monitorizate în ultimii 4 ani, ne spune că imunoglobulinele Y potențează acțiunea medicamentelor pe de o parte și pe de altă parte reduce/anihilează efectele adverse și toxicitatea acestora.
Reacția, răspunsul la administrarea de Ovoimuno este strict individual, fiecare organism răspunde diferit la administrarea de suplimente, medicamente, terapii alternative etc.
Studiile noastre de caz sunt bine documentate și monitorizate și se obțin în perioade relativ lungi de timp.
Acestea au ca scop informarea corectă asupra situațiilor înregistrate de noi, dar trebuie să înțelegem că fiecare caz în parte este unic și rezultatele depind de răspunsul individual.
Cea mai bună monitorizare o poate face pacientul, bineînțeles cu medicul curant. Noi le mulțumim celor care au avut încredere și au ales să folosească imunoglobulinele Y – Ovoimuno și să ne transmită rezultatele!
Ovoimuno prin conținutul de factori imunomodulatori, imunoglobuline Y, lizozim și toți factorii biologici activi realizează echilibrarea funcției imunitare și pot reduce simptomatologia specifică și nespecifică. Astfel se poate încetini evoluția bolii și chiar obținerea remisiei.
Rezultatele vorbesc de la sine și pe parcursul a patru ani de activitate, au fost obținute rezultate în controlul bolilor autoimune începând cu cazuri de psoriasis, tiroidite, boala celiacă, poliartrite reumatoide, diabet tip 1, scleroză multiplă, lupus sistemic, miastenia gravis, alopecie areata, pemfigus vulgar buccal, boală Crohn ș.a. Este nevoie de timp în cazul bolilor autoimune și de încredere!
Mai jos puteți vedea rezultatele altor studii de caz obținute în urma administrării Ovoimuno:
Detalii suplimentare despre Ovoimuno puteți afla și de pe canalul nostru de Youtube: